woensdag 7 augustus 2013

Biscuits citron

We zijn weer thuis na een heerlijke vakantie in la douce France.
Wat is het leven makkelijk als je niet meer op de tijd hoeft te letten, je kunt eten en slapen wanneer je wilt.
Dit jaar was het wederom een kleine camping, wat meer zuidelijk en met een klein zwembad.

http://www.camping-le-vaugrais.fr/

Sommige dagen was het zo warm, dat Zoon en Dochter het bad niet uitkwamen!

En nu is het weer voorbij...helaas.
Gek genoeg vond ik het dit jaar niet erg om weer aan het werk te gaan, ergens is het ook weer goed om in een ritme te komen.
De kunst is altijd weer om het hoofd leeg te houden en de rustmomenten te houden. We zullen zien....

Vandaag was het een 'gewone vakantiedag', met veel regen.
Veel regen.
Een goed moment om weer eens iets te bakken.
Nu is mijn favoriet momenteel zandkoekjes of de variatie met cacaopoeder erin. Maar een mensch wil ook eens wat anders nietwaar?

Op internet vond ik de variatie als citroenkoekjes en ik zal het u niet onthouden.

200 gram bloem
100 gram roomboter
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 citroen

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rasp de schil van de citroen, maar alleen het gele deel.
Pers een halve citroen.
Meng alle ingrediƫnten door elkaar, inclusief het sap van de halve citroen tot een deeg.
lekker met je handen erin, net als vroeger toen je zandtaartjes bakte.....

Maak balletjes ter grootte van een walnoot en druk ze plat op de bakplaat.
Bakken in de oven, ongeveer 15 tot 20 minuten.

Heerlijk met een glas thee en een goed boek of blad!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Monstera In The Saddle